Fractional needle

Ecuri Fractional Needle 

Net als de Derma Roller  maakt het honderden kleine openingen in de huid. Door het speciale druk systeem wordt er actief hyaluronzuur of een andere werkstof in de huid ingebracht. De Fractional Needle is veel effectiever dan de klassieke Derma Roller techniek. Er wordt ongeveer 2 tot 3 keer zoveel werk stof in de huid gebracht als bij de Derma Roller.

Fijne lijntjes

Fijne lijntjes kunnen goed worden behandeld met de Fractional Needle. Belangrijk is onderscheid te maken tussen mimische rimpels en lijntjes door verslapping.
Fractional Needle Techniek werkt vooral goed op lijntjes veroorzaakt door verslapping. Mimische rimpels ontstaan door spiercontractie en zijn daardoor minder goed behandelbaar.
Fractional Needle is het meest effectief bij:
– fijne lijntjes rond de mond, wangen en hals & decolleté
– littekens
– specifieke vormen van striae

Werking bij littekens

De techniek is afgeleid uit de laser fractionele techniek. Het gaat uit van het principe van het eigen herstel mechanisme van de huid samen met het actief inbrengen van hyaluronzuur door middel van de fractional module. Vaak wordt littekenweefsel gekenmerkt door geringe doorbloeding, weinig pigmentatie en stug weefsel. Dit nemen we waar als typisch littekenweefsel: een lichte vlek met een duidelijke glans. Vaak zijn niet alleen de capillaire haarvaten verdwenen maar zijn ook de poriën duidelijk verminderd. Meest effectief is de fractional techniek op slecht doorbloede weefselstructuur. De minuscule kleine fractional naalden stimuleren sterk de doorbloeding. Vaak lopen de kleine openingen meteen vol met bloed. Het bloed zorgt ervoor dat tijdens het nieuwe genezingsproces allerlei essentiële huid- structuren worden aangelegd, zoals haarvaten en poriën. De opperhuid zal ook weer naar behoren beginnen te functioneren, de kleur komt terug, wat resulteert in de aanmaak van pigment.

Striae effectief behandelen

Bij behandeling van striae maken we onderscheid in harde en zachte striae. Harde striae kenmerkt zich door stevig weefsel dat vaak licht verweven is. Zachte striae is vaak een kuiltje. Er licht een rimpelig dun huidje over. Het lijkt alsof de dermis is gescheurd en dat er onder de huid een kleine kloof bevindt.
Harde striae komt vaak voor op heupen, buik en onder benen. Zachte Striae ziet je vaak in de zij, en op borsten.
Harde striae kan je aanmerken als hard littekenweefsel en is daardoor goed te behandelen. Bij zachte striae is de dermis als het ware gescheurd en bevindt zich onder de opperhuid een lege ruimte. Deze vorm van striae is moeilijk te behandelen.